Zoek
Zeeuwse Mosselen Met Knoflookolie
1
10-20 min -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Mosselen.
Als amuse 200 g per persoon Als voorgerecht 500 g per persoon. Als hoofdge-recht 1000 g per persoon
1 teenje knoflook per persoon.
1 dl olijfolie. Voorbereiding Was de mosselen schoon onder koud water.
Snipper de knoflookteentjes. Bereidingswijze Verwarm de olie in een pan
voeg de gesnipperde knoflook toe en laat die lichtbruin worden.
Voeg de mosselen toe en begin onmiddelijk met schudden
tot alle schelpen open zijn. Serveertips Verwijder een helft van de mosselschelp en maak indien nodig de mossel los van de schelp
Rangschik de halve schelpen op een bordje en schep wat kooknat over de moss
Bereiding
Verwarm de olie in een pan, voeg de gesnipperde knoflook toe en laat die lichtbruin worden. Voeg de mosselen toe en begin onmiddelijk met schudden, tot alle schelpen open zijn.
Zeeuwse Mosselen Met Knoflookolie is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Broodje Caesarkip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep met geroosterde aardappel
1uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika's met tomatenbrood
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min
Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min
Nagerecht
Bekijk recept