Soezen (inclusief Heerlijke Recepten Voor Vulling)

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- weeg de hoeveelheden nauwkeurig af. Een teveel aan boter maakt het deeg te zwaar, waardoor de soezen onvoldoende uitrijzen. een te kleine hoeveelheid bloem maakt het deeg te slap, waardoor het deeg uitloopt. - kook in een pannetje het water met de boter en het zout op de hoogste schakelstand. Schakel op 0 en voeg ineens alle gezeefde bloem toe en roer deze vlug door de vloeistof, zodat na enkele ogenblikken het deeg als een bal van de wand en de bodem van de pan loslaat.
- neem de pan van het fornuis en laat de inhoud een paar minuten afkoelen. - voeg een voor een de hele eieren toe en roer telkens zo lang, tot ieder ei afzonderlijk geheel door het deeg is opgenomen. - roer na het laatste ei het deeg nog minstens 5 minuten, tot het zalfachtig en glanzend is. - vet een bakblik in en leg met twee dessertlepels bergjes deeg op het blik. laat de soezen na het bakken nog enige minuten in een geopende oven staan. Neem ze van het blik, knip ze open en vul ze met stijfgeslagen slagroom (? liter), gele room (3/4 liter) kaasboter of hamragout (zie serveertips voor vullingsrecepten)

Soezen (inclusief Heerlijke Recepten Voor Vulling) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept
Mexicaanse nachotaart
2 uur-
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Profiteroletaart
2 uur-
Bekijk recept