Aardappellasagne

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de prei en verwijder de harde groene bladeren. Snij de prei in ringen. Breng water met een snufje zout aan de kook en kook hierin de prei ? 5 minuten. Laat de prei in een vergiet goed uitlekken.

2. Snij de gerookte kip in reepjes.

3. Vet het blik met wat olie in en leg op de bodem een stuk bakpapier. Vet het papier in en bestrooi met wat geraspte kaas.

4. Doe de melk, de slagroom, het teentje knoflook, het takje tijm en rozemarijn, zout en vers gemalen peper in een sauspan en breng aan de kook.

5. Schaaf de aardappelen in de keukenmachine (met plakjesschijf) tot plakjes. Of snij ze met een mes in dunne plakjes. Leg ze in het roommengsel en laat 10 tot 15 minuten zachtjes smoren. Verwijder de takjes tijm en rozemarijn, laat de massa afkoelen.

6. Klop het ei met de eierdooiers los. Roer het eiermengsel door de afgekoelde aardappelmassa. Schep de aardappelmassa laag om laag afgewisseld met de reepjes kip en preiringen in het ingevette blik en strooi over elk laagje aardappel wat geraspte kaas. Schenk er het resterende kookvocht over.

8. Verwarm de oven ? 10 minuten voor op 200? C. Zet het blik au bain marie in het midden van de voorverwarmde oven en laat het gerecht ? 45 minuten garen.

9. Laat de lasagne (in het blik) afkoelen. Dek het blik af met aluminium of plastic folie en zet het nog een paar uur in de koelkast. 10. Stort de aardappellasagna op een schaal en snij er plakken van.

Aardappellasagne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappellasagne met maïs
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappellasagne
30-60 min -
Bekijk recept
Aardappellasagne
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuiderse aardappellasagne
0 min
Bekijk recept

Aardappellasagne met maïs
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappellasagne
30-60 min -
Bekijk recept
Aardappellasagne
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuiderse aardappellasagne
0 min
Bekijk recept