Nasi Met Kipsate A La Vanderlyde

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rijg de kipfilet aan spiesjes, bak deze snel rondom bruin en laat ze vervolgens in een hete oven garen. Gebruik de resterende marinade voor de fijngesneden hamlapjes. Smeer het vlees daarna dunnetjes in met sambal, braadt het vervolgens aan en voeg daarbij blokjes paprika, ui, prei en pepertjes. Kook ondertussen de wilde rijst. Voeg de rijst en de gebakken groente- en hamblokjes samen en bak het mengsel snel knapperig in een koekenpan. Voeg op het laatst eventueel een handje tauge, een gebakken eitje of een roereitje toe. Maak tot slot de satesaus van een paar flinke lepels pindakaas, een teentje knoflook, sambal, water en melk en een handje gezouten pindas. Strooi nog wat gebakken uiensnippers over het gerecht en het bordje kan geserveerd worden.

Nasi Met Kipsate A La Vanderlyde is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept