*** Spoel de mosselen schoon in volop proper water. * Doe ze in een grote kookpan met de witte wijn, dek af en laat ze op een hevig vuur openkoken. * Haal de mosselen uit hun schelp en zeef het kookvocht. * Pel de sjalot en snipper hem fijn. * Was de preistengel en snij hem in fijne ringetjes. * Laat de helft van de boter in een diepe braadpan heet worden en stoof er beide groenten samen even in aan. * Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn. * Kruid naar smaak en giet er een soeplepel (pollepel) van de (warme) visbouillon bij , roer om en laat zacht verder koken. * Ga zo door tot de rijst zacht is. * Afhankelijk van de rijst, moet u iets meer of minder bouillon bijvoegen dan vermeld. * Stoof ondertussen de inktvisringetjes 5 minuten in hete olie, niet langer anders worden ze taai. * Kruid ze naar smaak. * Bak de scampi in de rest van de olie en kruid ze met zout en peper uit de molen. * Schep de mosselen, de inktvisringetjes en de scampi door de gare rijst en laat nog even goed doorwarmen. *
RISOTO AI FRUTTI DI MARE. is een recept van Smulweb.nl