Bak de spekreepjes in olijfolie krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe vervolgens de room en de eieren in een kom en klop dit even goed los. Doe bij dit ei-en-room mengsel de parmezaanse kaas en klop dit verder tot het goed vermengd is. Kook intussen de pasta (verse pasta is binnen een minuut of vier gaar) Als de pasta gaar is giet hem dan goed af en doe hem in een pan met dikke bodem die al enige tijd op een zacht vuurtje heeft gestaan zodat deze wel warm is maar niet heet. Roer er de spekje door hen en zet hem nu op een groot vuur. Zodra de spekjes beginnen te knisperen of de pasta dreigt vast te plakken dan wel te verbranden doet u er onmiddellijk de room-ei-kaas saus bij en roer het geheel goed door elkaar. Laat het geheel niet langer dan twee tot drie minuten staan op het vuur anders klontert het ei en gaat de pasta enorm plakken. Na een minuutje ziet u de saus dikker worden en als u hem dik genoeg vindt (dun is het lekkerst!) haalt u hem van het vuur en serveert u het onmiddellijk (bij het afkoelen van de pasta met de saus wordt het dikker en gaat het plakken).