In kleine braadpan 50 gr. boter verhitten. Kip in ca. 4 minuten al omscheppende lichtbruin en net gaar bakken. Uit de pan nemen. Aan braadvet rest van de boter toevoegen en op heel laag vuur laten smelten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel ca. 5 minuten op half hoog vuur laten koken. Creme fraiche en suiker erdoor roeren en saus nog ca. 12 minuten op half hoog vuur laten inkoken tot sausdikte. Tortellini koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Intussen sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen. Boven kom partjes tussen vliesjes uit snijden. Partjes halveren. Sinaasappelstukjes met sap door saus roeren. Saus opnieuw verwarmen en door en door heet laten worden. Kipstukjes toevoegen en nog ca. 2 minuten meeverwarmen. Tortellini over vier borden verdelen. Saus erover scheppen. Zonnebloempitten erover strooien. Tuinkers erboven fijnknippen.
Tortellini Met Romige Sinaasappelsaus En Kip is een recept van Smulweb.nl