Doe alle ingredienten voor de pastasaus in de hapjes pan en laat het 2 uur op een laag pitje sudderen. Maak de verse paste met de pasta machine, heb je die niet dan kan je de deegbladen op het aanrecht uitrollen met de deegroller of b.v. een lege (wijn)fles. Je hoeft de deegbladen niet voor te koken. NB. let erop dat de pasta bladen niet te vochtig worden. Experimenteer maar lekker. Maak vlak voor het einde van de kooktijd van de pastasaus de bechamel saus. De boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen. Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. Nu is het tijd voor het leukste karweitje: het in lagen leggen van de lasagne. Smeer de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Vervolgens in deze volgorde de ingredienten: - bechamelsaus - kaas - pastavellen - pastasaus - laag ham - bechamelsaus Ga zo door tot dat alles op is. Eindig in ieder geval met een flinke laag pastasaus bestrooid met kaas. 30 minuutjes in de oven op 225 graden.Totdat de kaas lekker bruin is. Bij verse zelfgemaakte lasagne bladen is de kooktijd korter dan bij kant-en-klaar. Bel je beste vrienden, dek de tafel, steek gezellig kaarsjes aan en smullen maar. Hier hoort natuurlijk een lekker glaasje italiaanse wijn bij. Proost!