Vet een springvorm met een doorsnee van 23 cm. In met wat olie of boter en bekleed hem met bakpapier. Kook de macaronie in een pan met zout water al dente. Laat de macaroni als het klaar is uitlekken en zet opzij met een scheutje olie. Leg intussen de schijven aubergine op een plank of rooster en bestrooi ze met zout en laat dat 20 min. intrekken. Spoel ze goed af en dep ze droog. Doe wat olie in een pan een bak daar de aubergine in rondes in zodat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Nadat je klaar bent met de aubergines doe je de ui en de knoflook in de pan en bakt dat voor 1 min.. Voeg het gehakt toe en rul dat fijn. Voeg er de tomaten de tomaten puree en wat zout en peper er aan toe en laat dat even koken onder goed roeren. Zet het vuur laag en laat het even een tijdje sudderen. Meng, terwijl het prutje staat te sudderen, de nu klare pasta samen met de doppertjes, de mozzarella en cheddar kaas, het ei en de helft van de parmesan en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180:c . Bekleed het blik met > van de plakken aubergine zodat het volledig de bodem en de zijkanten bedekt. Bestrooi het met de helft van de overgebleven parmesan. Meng nu de macaroni mengsel en het gehakt mengsel samen en schep dit voorzichtig in de springvorm. Druk afentoe even aan. Leg de overgebleven aubergine-plakken over de vulling en bestrooi dit met het overgebleven parmesan. Bak het voor 25-30 min. in de oven totdat het een goudbruine kleur heeft. Nadat het uit de oven is gehaald laat het nog even 5 min. rusten alvorens het uit de vorm te halen.
Macaroni-auberginecake is een recept van Smulweb.nl