Verdeel de kip in 12 of meer kleinere stukken. Maak ze droog met keukenpapier (in de meeste Aziatische keukens wordt eerst de huid weggenomen om in andere gerechten te verwerken). Maak met behulp van de keukenmachine van gemberwortel, uien, knoflook, sambal oelek en 2 eetlepels koud water een vrij gladde pasta. U kunt uiteraard ook de klassieke vijzel gebruiken om een dergelijk mengsel te maken. Vermeng koenjit (kurkuma geelwortel) met wat zout. Wrijf alle kippendelen er aan alle kanten mee in. Verhit een wok en laat de olie er even door walsen. Voeg de pasta toe en laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 2-3 minuten fruiten (zachtjes bakken). Schep de stukken kip er door en laat alles, onder regelmatig roeren en omscheppen, 10 minuten zachtjes bakken. Doe er dan de kokosmelk, suiker en eventueel nog wat zout bij. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Leg een deksel schuin op de wok en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Schep daarna de sinaasappelpartjes door het gerecht. Houd eventueel een deel van de sinaasappelpartjes apart voor de garnering.