Verhit 50 gram boter en een scheut olijfolie in een braadpan. Wrijf de schijven schenkel in met zout en peper en bak ze aan beide zijden lekker bruin. Voeg de groente toe en strooi hier wat basilicum, oregano en tijm overheen, leg wat blaadjes laurier bovenop de groente en voeg nu de fijngemaakte gepelde tomaten toe. Laat het geheel ca. 1 1/2 tot 2 uur sudderen. Kijk na 1 1/2 uur of u het vlees gaar genoeg vindt. Haal het vlees uit de pan en giet de groenteprut in een hoge kom en maak alles fijn met de staafmixer, u krijgt dan een mooie gladde groentepuree. Vergeet niet om eerst de blaadjes laurier er uit te vissen. Haal het vlees van de schenkel en doe de stukken vlees terug in de pan. U kunt het merg uit de schenkelstukken halen en door de groentepuree mixen. Voeg nu de groentepuree bij het vlees. Strooi voor het opdienen verse peterselie over de Osso bucco.