Aardappel-kaaskroketjes

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Warme gekookte aardappels fijnstampen met melk, klontje boter, zout, peper en nootmuskaat. Er een stevige puree van maken. Af laten koelen en er de geraspte kaas doormengen. Hiervan kroketjes vormen. Met 1 dikke eetlepel vol eerst een ovaalronde bal vormen en deze met de hand vormen tot kroketmodel of ronde balletjes. (Oppassen dat er geen barstjes aan de buitenkant zitten). De kroketjes door losgeklopt ei en paneermeel halen en ze dan in niet te heet frituurvet goudbruin bakken, ze moeten in die tijd namelijk ook heet worden van binnen. Even op keukenrolpapier laten uitlekken.

Aardappel-kaaskroketjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaaskroketjes
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zaanse Gehakt-kaaskroketjes
10-20 min -
Bekijk recept
Spinazie-kaaskroketjes
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept