De springvorm beboteren en bestrooien met paneermeel. De helft van de lange vingers met de suikerkant naar onderen op de bodem leggen en eventueel besprenkelen met wat drank. Eiwitten stijfkloppen, klop klop of slankroom stijfkloppen en kwark losslaan. Het fruit laten uitlekken, het sap in een steelpannetje doen. Knip de gelatineblaadjes en los op in het sap, evt. op een laag pitje. Doe de opgeloste gelatine door een zeef om harde stukjes te voorkomen. Gelatine door de kwark mengen. Dan voorzichtig de klop klop of slankroom en de eiwitten erdoor scheppen. Als laatste de mandarijntjes erbij doen. Ook kunt u wat ander kleingesneden fruit (bijv. perzik, maar geen banaan, want die wordt bruin) toevoegen. De helft van de kwarkmassa op de lange vingers gieten, daarop weer een laag lange vingers met de suikerkant naar onderen leggen en daarop de rest van de kwarkmassa gieten. Vier uur in de koelkast laten staan en klaar... Smullen maar! De taart eventueel met wat vruchtjes garneren.
Slanke Kwarktaart Van Sonja Bakker is een recept van Smulweb.nl