Er bestaan verschillendesoorten basilicum. Voor dit recept moet u Cinnamon basalicum gebruken. Indien die niet verkrijgbaar is, bereikt u met een milde basilicumsoort en1 theel kaneel hetzefde resultaat. Verwarm de oven voor op 180 ?C.1. Laat de chocolade en de boter in een kom au-bain- marie smelten en blijf roeren totdat er een glad beslag ontstaat. Haal de kom uit het water en voeg de fijngesneden Cinnamon basilicum toe.
2. Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers met 75 gr suiker tot een lichtgele vrij stevige massa.
3. Voeg daarbij de bloem,de gehakte walnoten en de gesmolten chocolade en meng alles goed door elkaar.
4. Klop de eiwitten stijf. Doe de rest van de suiker erbij en blijf kloppen tot alles goed stijf is. Spatel dit mengsel in drie keer voorzichtig door het chocoladebeslag.
5. Giet het beslag in de taartvormen en zet deze ongeveer 35 minuten in de oven. Prik er voorzichtig met een breinaald in. Als die er schoon uitkomt, zijn de taarten gaar. Laat ze in de vorm afkoelen , haal ze er dan uit en snij er punten van. Garneer elk stukje taart met wat slagroom en een blaadje basilicum.
Chocoladetaart Met Walnoten En Basilicum. is een recept van Smulweb.nl