Breng water met de kip aan de kook (eventueel wat zout, peper en/of kruiden toevoegen OF een Kippenbouillon tablet) zodra het kookt, gas laag.(net tegen de kook aan, je moet af en toe een "bubbeltje"zien) 8-10 minuten. Draai het gas uit, haal de pan van het vuur,laat kip er in. Haal kip er na tien minuten uit,de kip is sappig en precies goed. Heb je geen grote dubbele kipfilet maar bvb 2 kleine dan moet je de pocheertijd verlagen tot ongeveer 6 minuten. Dan van het gas af en nog 5 minuten laten staan. Voor een Provençaals smaakje. Voeg een handvol verse tijmblaadjes, 1 laurierblaadje, sap van ½ citroen, 1 tl zout en een paar peperkorrels toe. Voor een Aziatisch smaakje Voeg 1 klein stukje ( ± 2cm)verse fijngesneden gember, schil van ½ limoen, 1 steranijs, 1 bosuitje, 1 tl sesamolie, 1 tl zout en wat zwarte peperkorrels toe.