Witte Speculaasjes

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toe en zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit afgedekt in de koelkast een nacht rusten Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van het deeg in uit Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de plank te gaan Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit vallen Ga zo verder tot het deeg op is Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten in het midden van een matig warme oven (? 175?C) De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en laat ze afkoelen

Witte Speculaasjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

NY-style cheesecake
155 min- Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasijs met bokbiersabayon
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasjes
75 min-
Bekijk recept
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept