Meng de reepjes kip en hamlap met de suiker, sojasaus, sherry, sesamolie en een halve theel.maizena. Verhit in een braadpan of wok een bodem zonnebloemolie. Roerbak het kipmengsel tot het gaar is. Voeg de reepjes groenten en ham toe en laat alles enkele minuten zachtjes bakken. Bind het vocht met zoveel van het maizena-papje, tot het een geheel is. Maak alles op smaak met ketjap, sambal, peper, paprikapoeder en zout. Laat het mengsel afkoelen. Snijd de loempiavellen in vieren. Leg de loempiavelletjes met de punt naar beneden. Verdeel de vulling over de loempiavelletjes.(alleen op de onderste helft vulling leggen). Vouw de onderste punt over de vulling. Besmeer de rest van het loempiavelletje met eiwit. Vouw de zijkanten naar het midden. Rol de loempia verder op. Druk de loempia voorzichtig plat. Frituur de loempia′s ca.2minuten aan beide kanten, tot ze bruin en knapperig zijn.
Kleine Chinese Loempia's (48stuks) is een recept van Smulweb.nl