Kleine Chinese Loempia's (48stuks)

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de reepjes kip en hamlap met de suiker, sojasaus, sherry, sesamolie en een halve theel.maizena. Verhit in een braadpan of wok een bodem zonnebloemolie. Roerbak het kipmengsel tot het gaar is. Voeg de reepjes groenten en ham toe en laat alles enkele minuten zachtjes bakken. Bind het vocht met zoveel van het maizena-papje, tot het een geheel is. Maak alles op smaak met ketjap, sambal, peper, paprikapoeder en zout. Laat het mengsel afkoelen. Snijd de loempiavellen in vieren. Leg de loempiavelletjes met de punt naar beneden. Verdeel de vulling over de loempiavelletjes.(alleen op de onderste helft vulling leggen). Vouw de onderste punt over de vulling. Besmeer de rest van het loempiavelletje met eiwit. Vouw de zijkanten naar het midden. Rol de loempia verder op. Druk de loempia voorzichtig plat. Frituur de loempia′s ca.2minuten aan beide kanten, tot ze bruin en knapperig zijn.

Kleine Chinese Loempia's (48stuks) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept