Griekse Oliebollen.

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuil. Los de gist op in de lauwe melk en giet dit mengsel in de kuil. Voeg het water, het losgeklopte ei, de suiker en de geraspte citroenschil toe. Roer vanuit het midden een gald beslag en besla dit tenminste 10 min. Laat het beslag op een warme en vochtige plaats 1 uur rijzen. Verhit het vet of de olie tot 160?C en bak hierin de oliebollen. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm. Roer de suiker, de honing, het water en het citroensap door elkaar en breng dit onder voortdurend roeren aan de kook. Laat de suiker oplossen en kook de stroop dan nog eens 5 min door. Blijf altijd roeren! De stroop moet zo dik worden dat deze als een laag over de bolle kant van een lepel blijft hangen. Hak de pistachenootjes fijn. Schenk de stroop over de oliebollen en bestrooi deze met de gehakte nootjes.

Griekse Oliebollen. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept