Vet de vorm in. Zeef de bloem met het zout en de suiker boven een kom. Voeg de boter toe en wrijf dit met de vingertoppen door de bloem. Voeg de melk toe en kneed dit alles snel tot een glad deeg. Druk het deeg gelijkmatig uit in de vorm, dek het af met folie en zet de vorm 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175?C. Laat de amarene kersen goed uitlekken. Roer in een kom het cacaopoeder met het kaneelpoeder, de suiker en ? dl melk tot een glad papje. Klop de eieren erdoor en klop alles goed glad. Klop nu de rest van de melk en de Marasquin erdoor. Schep de kersen door het cacaomengsel en schenk dit in de taartvorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en stevig. Serveer de taart lauwwarm of op kamertemperatuur.
Torta Di Cioccolata Con Amarene is een recept van Smulweb.nl