Hak de hazelnoten fijn m.b.v de keukenmachine. Meng de suiker en de kaneel in het kopje. Dit zorgt voor een goede verdeling van de kaneel in de taart. Vet de bakvorm in met boter. Snij de boter in blokjes en doe deze in de kom.Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Dan het ei toevoegen en nog even kort mengen. Dan in de koelkast zetten. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij daarna in kleine plakjes, of blokjes Meng de appel met het mengsel van suiker en kaneel en voeg de gehakte hazelnoten toe.Bekleed met drie kwart van het kruimeldeeg de binnenkant van de ingevette springvorm. Gooi hierin het appelmengsel en strooi de rest van het deeg daar weer over heen. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin.Laat de taart goed koud worden voor je de springvorm verwijdert! Bestrooi de bovenkant met poedersuiker(voor het mooiste resultaat door een zeef halen)