- Scheid de eieren in dooiers en eiwit.
- Klop het eiwit stijf.
- Klop de dooiers samen met de andere helft van de basterdsuiker schuimig. Doe dit mengsel bij het boter-suiker mengsel in en klop dit smeuig.
- Spatel het eiwit door het boter-suiker-dooier mengsel. - Zeef vervolgens de bloem en het zout erdoor en schep het samen met de koffiemelk nog een keer goed om en om. - Verdeel dit beslag over twee mengkommen.
- Aan een kom worden alle kruiden toegevoegd. Dit beslag wordt bruin. Het andere blijft licht geel. - Boter de vorm in.
- Schep een laag bruin beslag in de vorm zodat het de hele bodem bedekt.
- Schuif de vorm op het bovenste rooster onder de grill.
- Als het beslag gaar is (dit is al vrij snel, het is aan te raden om bij de oven te blijven en om de halve minuut even te kijken) wordt de vorm uit de oven gehaald en wordt er een laag licht geel beslag op het bruine beslag geschept. Zet het weer in de oven op het rooster.
- Blijf dit herhalen tot het beslag bijna op is. Bij de vierde laag moet de vorm op een lager rooster worden gezet.
- Bij het laatste laagje beslag wordt de vorm op het laagste rooster gezet, zodat de bovenste laag langzaam gaar wordt. Laat de spekkoek afkoelen. En dan?. smullen. "},"recipeYield":"2 "}