Mosselen Met Groene Saus

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen 2-3 keer met stromend water en verwijder daarbij alle zwaar aanvoelende mosselen die zand bevatten en die waarvan de schelpen niet goed sluiten of beschadigd zijn.
  • 2 Doe de mosselen in de pan en voeg de ui en de knoflook, de wortel en petersolie, de peperkorrels en de wijn toe.
  • 3 Schenk eventueel koud water in de pan tot het vocht 1 centimeter hoog op de panbodem staat en strooi 2 theelepels zout in de pan.
  • 4 Leg daar het deksel op. Breng de inhoud van de pan zo vlug mogelijk aan de kook. Temper de warmtebron niet. Schud de pan zodat alle mosselen tegelijk gaar worden.
  • 5 Giet de gare mosselen, waarvan de schelpen openstaan, in een vergiet geplaatst op een kom af. Leg een deksel op het vergiet en houd de mosselen even warm.
  • 6 Zeef het uitgelekte kooknat van de mosselen door het filterzakje. Klop er de olie en de mosterd door en voeg er de peterselie, het bieslook en deselderij aan toe.
  • 7 KIop de vloeistof tot een sause en breng deze op smaak met rout, peper en worcostorsaus.
  • 8 Serveer het sausje koud bij de warme mosselen, .

Mosselen Met Groene Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept