1 Was de mosselen 2-3 keer met stromend water en verwijder daarbij alle zwaar aanvoelende mosselen die zand bevatten en die waarvan de schelpen niet goed sluiten of beschadigd zijn.
2 Doe de mosselen in de pan en voeg de ui en de knoflook, de wortel en petersolie, de peperkorrels en de wijn toe.
3 Schenk eventueel koud water in de pan tot het vocht 1 centimeter hoog op de panbodem staat en strooi 2 theelepels zout in de pan.
4 Leg daar het deksel op. Breng de inhoud van de pan zo vlug mogelijk aan de kook. Temper de warmtebron niet. Schud de pan zodat alle mosselen tegelijk gaar worden.
5 Giet de gare mosselen, waarvan de schelpen openstaan, in een vergiet geplaatst op een kom af. Leg een deksel op het vergiet en houd de mosselen even warm.
6 Zeef het uitgelekte kooknat van de mosselen door het filterzakje. Klop er de olie en de mosterd door en voeg er de peterselie, het bieslook en deselderij aan toe.
7 KIop de vloeistof tot een sause en breng deze op smaak met rout, peper en worcostorsaus.
8 Serveer het sausje koud bij de warme mosselen, .
Mosselen Met Groene Saus is een recept van Smulweb.nl