Haal het vlees uit de koelkast snijd in plakken van 3 cm. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en hak het uitje fijn. Dep de plakjes varkenshaas vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekenpan op een laag vuur. Zet het vuur hoog als de boter bijna is gesmolten. Blijf er even bij en leg het vlees in de pan zodra de boter mooi bruin wordt. Bak ze in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin. Haal het vlees even uit de pan. Voeg de fijngehakte ui aan de pan toe en bak deze 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze een minuutje mee. Voeg de wijn of cognac toe, laat het even bruisen. Voeg 1/2 kopje heet water en roer het 1/2 bouillonblokje erdoor. Leg het vlees in de pan, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de varkenshaasjes in ca. 8 minuten net gaar worden. Zet het vuur weer hoog. Voeg de room aan de pan toe. Laat nog een minuut pruttelen.
Varkenshaasjes Met Champignon-roomsaus is een recept van Smulweb.nl