Tyd -35 min 1e stap champions/ 2e stapspekblokjes en 3e stap goudreinet in koekepan aan/ voor te bakken /Geen zout gebruiken! tot net aangebakken is. fazant bij de nek dicht binden en vullen met het mengsel, dichtbinden. Op de borst onder het vel goed over de borstverdeelt en afdekkend de ontbijtspeklapjes vastbinden met eventueel het draad. braadpan met ongeveer 125 gram roomboter en 100 gram margarine bruin laten worden tot schuim bijna weg is. gevulde fazant/eend er in leggen/en licht aanbraden / dan pas peper en zouten ( niet te veel zout gebruiken, ivm spek erg snel zout), ui met ingestoken de kruidnagels en de tomaten /knoflook toevoegen na ongeveer 10 min rest van de champions en de fond toevoegen (ondertussen regelmatig bedruipen keren van de fazant/eend)!!!!) als bijna gaar is glas rode wijn toevoegen. let op fazant/eend zijn erg snel droog! poten bij fazant nog licht rood dan is het gaar
Gevulde Fazant Of Eend is een recept van Smulweb.nl