De Brabantse Koffietafel

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Echte boter, lekkere kazen en nog veel meer. Uiteraard hoort er bij brood beleg. Verse roomboter is in ieder geval onmisbaar. En wat zou een Hollandse broodmaaltijd zijn zonder kaas? Maak een uitgebreide kaasplank met verse(boeren-)kazen. Kazen van verschillende leeftijden en/of kazen met verschillende smaken: kaas met bieslook, nagelkaas, kaas met brandnetel, etc. Eieren kunnen in allerlei variaties op de dis verschijnen; gekookt, gebakken, in een omelet of in de vorm van een uitsmijter met verse boerenham. Een weelderig gevulde schaal met verschillende soorten vleeswaren als ham, boerenmetworst, leverworst, rosbief, ontbijtspek en zure zult krijgt ook z′n plekje op de tafel. Geef er zoetzure augurkjes, zilveruitjes, plakken tomaat en komkommer en verse blaadjes sla bij. Ook zoet beleg als honing, stroop, hagelslag, chocoladepasta en eigen gemaakte jams mogen niet ontbreken. Diverse soorten ontbijtkoek horen er ook bij.

De Brabantse Koffietafel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept