Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden. Verwarm de oven voor op 220C. Schil en snipper de sjalot en de knoflookteentjes. Fruit deze in de olijfolie aan en voeg de in dunne plakjes gesneden courgette toe, strooi er wat marjolein en een scheutje witte wijn over. Breng de courgettes verder op smaak met zout en peper. Laat de courgettes 3 minuten bakken. Maak de bechamelsaus door de boter in een pan te laten smelten. Voeg de bloem toe en roer alles met een garde goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de warme melk toe, een snufje nootmuskaat en wat zout en peper. Breng de bechamelsaus al roerende aan de kook. Voeg de Gorgonzola in stukjes toe en laat deze in de bechamelsaus smelten. Voeg de courgettes en de cherrytomaatjes toe en roer alles goed door elkaar. Vet een ovenschaal in met wat boter en schep een pollepel van de bechamelsaus op de bodem. Leg er 2 vellen lasagne op en bedek deze met de bechamelsaus en bestrooi met de geraspte Parmigiano Reggiano. Maak de volgende lagen op dezelfde manier. De laatste laag is de bechamelsaus, bestrooi deze met de geraspte Parmigiano Reggiano. Zet de ovenschaal voor 20 - 30 minuten in de oven tot de lasagne gaar en gegratineerd is.
Lasagne Con Gorgonzola, Zucchine E Pomodorini is een recept van Smulweb.nl