Krabsalade

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Breek gekookte krabben open en verwijder de oneetbare gedeeltes. Doe levende krabben in een grote pan kokend water met zout en laat ze 6 tot 12 minuten koken in een afgedekte pan, tot de schalen rood worden. 2 Laat de krabben uitlekken en afkoelen. Trek de scharen en poten eraf, kraak de schalen voorzichtig met een notenkraker of kreeftenschaar en haal het krabvlees eruit. Houd de krab ondersteboven en trek de schaal voorzichtig los van het lichaam. 3 Haal het krabvlees met behulp van een scherp mes uit de schaal. Gooi de mondstukken, het grijze maagzakje en de ingewanden die zich onder de schaal bevinden weg, en ook het witte kraakbeen. (De lever en de kuit van het vrouwtje worden als ware delicatessen beschouwd en worden vaak in sausen verwerkt) 4 Boen de lege schaal goed schoon. Snijd het krabvlees in stukjes en meng het met wat olie, wat peper naar smaak en de peterselie en doe het terug in de lege schaal. Zet de gevulde krabschalen op een bed gemalen ijs en garneer met partjes citroen.

Krabsalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Krabsalade met roze pompelmoes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissandwich
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met krabsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Krabsalade met roze pompelmoes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissandwich
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met krabsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept