Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het gaat braden. Verwarm de oven voor op 160C. Bekleed een braadslee met aluminumfolie, anders gaat de suiker regelrecht op de bodem van je bakvorm karameliseren. Giet de marinade in de braadslee en zet er een rooster in, zodat de rollade boven het vocht wordt gebraden. Zet het vlees ruim een uur in de oven en bedruip het zo nu en dan. Laat de rollade na het braden een minuut of 10 rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne plakken. Giet intussen de marinade door een zeef in een steelpan en laat eventueel iets inkoken of voeg water toe als je een dunne jus wilt. Serveer de dunne plakken varkensvlees met de jus, de appel-en-mierikswortelsaus, linzen (met een scheut balsamico of de jus) en/of geroosterde aardappelen en (witlof)salade.
Varkensrollade Cinghiale Met Appel-en-mierikswortelsaus is een recept van Smulweb.nl