1 Smelt de boter in een grote pot en stoof de versnipperde ui glazig gedurende 2 ? 3 minuten. Voeg het gehakt toe en prak het fijn met een vork. Roer om tot het vlees goed gaar is.
2 Voeg de (diepgevroren) preiringen toe, de versneden champignons ,het tomatenconcentraat en een beetje water. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en laat pruttelen op een zacht vuur gedurende +/- 15 min. .
3 Voeg de room en de (diepgevroren) tomatenblokjes toe. Goed mengen. Laat nog 2 ? 3 minuten op het vuur en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
4 Kook ondertussen de pasta in een ruime pot kokend water, met een groentebouillonblokje. Giet af en meng er een eetlepel olijfolie onder.
5 Doe in een grote ovenschotel: een laag pasta, een laag preibereiding en de helft van de pestosaus. Voeg weer een laag pasta en een laag prei bereiding toe. Eindig met de rest van de pestosaus. Leg er de schijfjes mozzarella op, bestrooi met het versnipperde bieslook en wat paprikapoeder.
6 Schuif 10 min. in de voorverwarmde oven (200?) en even onder de grill, zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt.
Gegratineerde Pastaschotel is een recept van Smulweb.nl