Aubergine-tomaatgratin

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin in een ruime geut olijfolie. (aubergines slorpen veel vet op.) Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de ui en de knoflook. Snipper ze fijn. Laat de gepelde tomaten uitlekken (vang het sap op). Plet met een vork. Fruit de ui glazig in een likje olijfolie. Doe er de geplette tomaten, het tomatensap en de knoflook bij. Kruid met peper en zout. Laat inkoken tot een vrij dikke saus. Snij de mozzarella in plakjes. Schik de aubergines en de mozzarella in laagjes in een met olie bestreken ovenschaal. Schenk er de tomatensaus bij. Dek af met plakjes mozzarella en bestrooi met gemalen parmezaan. Zet 25 a 30 min. in de oven op 200?C.

Aubergine-tomaatgratin is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsfilets op toast met aardappel-tomaatgratin
0 min
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept