Maak de groenten schoon.Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes, halveer de sperziebonen, snijd de worteltjes in dikke lucifers, de paprika in repen en de ui in ringen. Kook de groenten apart van elkaar beetgaar: broccoli 3 a 4 minuten, bloemkool 7 a 8 minuten, sperziebonen 8 a 10 minuten, worteltjes 6 a 8 minuten en paprika en ui samen in 3 minuten. Laat de groenten goed uitlekken. Was de potten in heet sodawater om en spoel ze na met kokend heet water. Laat ze omgekeerd op een doek uitlekken. Leg de groenten in laagjes in de potten. Kneus de peperkorrels licht. Breng de azijn met de olie, de suiker, de oregano en de peperkorrels aan de kook. Schenk het mengsel over de groenten in de potten. Sluit de potten goed af. Laat de groenten minstens 3 dagen intrekken. Bewaar de potten in de koelkast.
ITALIAANSE INGELEGDE GROENTEN is een recept van Smulweb.nl