Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Snijd aan de onderkant van elke peer een dunne plak af, zodat de peren rechtop kunnen staan. Hol de peren aan die zijde zoveel mogelijk uit. In ieder geval dienen de klokhuizen uit de peren te worden weggenomen, (gebruik een boterballetjesboor). Breng 2 dl water aan de kook. Laat de suiker erin oplossen. Voeg citroensap, de schil en de wijn toe. Breng alles aan de kook. Plaats de peren rechtop in het pannetje. Temper de warmtebron. Pocheer de peren 8-10 min. Voeg extra kokend water toe indien de peren niet helemaal onder staan. Laat de peren in het pocheervocht koud worden. Klop in een kommetje slagroom en 1 eetlepel poedersuiker even flink op, ze moet dik vloeibaar zijn. Maak de peren met keukenpapier van binnen en buiten droog. Vul de peren met het spijsmengsel. Breng voor de saus 4 eetlepels water aan de kook. Voeg geraspte chocolade, 2 eetlepels poedersuiker en de likeur toe. Blijf roeren tot de helft van de chocolade is gesmolten. Neem het pannetje van de warmtebron en blijf roeren tot een violkomen gladde saus is verkregen.
Gevulde Peren Met Chocoladesaus is een recept van Smulweb.nl