Snij de kipfilet open. maak de plak zo dun en groot mogelijk. zout en peper (niet te veel) inwrijven en beleggen met spinazieblaadjes. kruimel hieroverheen de flinters bacon. smeer heel dun wat kruidenkaas over de kip (niet te veel) en maak af met een beetje basilicum (gesnipperde blaadjes, je kunt ook een beetje pesto gebruiken) en pijnboompitten. Rol het geheel voorzichtig op zodat een rolletje met meerdere laagjes ontstaat. Rol dit in een stuk huishoudfolie en leg het geheel in een vergiet boven de pan met kokend water. Deksel erop en ongeveer 15 minuten laten stomen. hierna de kip eruit halen en even checken of het al gaar is (hangt af van de dikte van de filet. Hierna de kip af laten koelen en nog een half uur in de koelkast koud laten worden. Het rolletje uitpakken en in dunne plakjes op een bord draperen.
Gestoomde Kiprolletjes Met Spinazie En Kruidenkaas is een recept van Smulweb.nl