Breng een grote pan water aan de kook voor de penne. Verwarm de stomer voor. Smelt intussen de boter met de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 1 tot 2 minuten goudkleurig en geurig. Voeg de bouillon toe en haal van het vuur. Voeg flink veel zout aan het pastawater toe (het moet zoutig smaken), doe de penne erin en kook in ongeveer 9 minuten beetgaar. Laat uitlekken en doe over in een grote schaal. Schud de kaas erdoor, als u die gebruikt. Doe intussen de broccoli in de stoomkorf, dek af en stoom tot de groente heldergroen is maar nog steeds stevig, ongeveer 6 minuten. Haal de stoomkorf uit de stomer en schud goed uit boven de gootsteen. Doe de broccoli in de pan met het knoflookmengsel. Als de pasta bijna gaar is, brengt u de bouillon in de koekenpan op een hoog vuur aan de kook en roert u de broccoli er goed doorheen. Voeg het broccolimengsel en de peterselie, als u die gebruikt, aan de schaal met pasta toe en schud om de saus erdoor te mengen. Maak op smaak af met peper en serveer direct.
Brians Penne Met Broccoli En Knoflook is een recept van Smulweb.nl