Ragu - De Echte Bolognesesaus

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit wat olijfolie (niet te veel) in een grote braadpan (let op: gebruik geen extra virgine, die kun je niet zo goed verhitten). Fruit hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee. Als het spek gaar is (het hoeft niet knapperig te zijn) het gehakt toevoegen. Onder voortdurend omscheppen het gehakt op hoog vuur rul bakken. Als het mooi bruin is de winterpeen en de bleekselderij toevoegen. Voeg nu de gesneden kruiden toe en de gesneden tomaten. Blus het geheel af met het water (waar je het bouillonblokje in hebt opgelost) en de wijn. Draai nu het vuur zacht en laat het geheel met de deksel op de pan minimaal een uur stoven. Haal na een goed uur de deksel van de pan. Draai het vuur hoger en laat de saus met de helft tot drie kwart inkoken (hoe meer je hem laat inkoken, hoe geconcentreerder de smaken worden). Breng op smaak met verse peper en (eventueel) wat zout.

Ragu - De Echte Bolognesesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saus voor spaghetti al ragù
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragu met konijnen-gehaktballetjes
Bekijk recept
Ragu met konijnen-gehaktballetjes
Bekijk recept
Ragu Alla Bolognese
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept