Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan, laat warm worden en smoor de tomatenstukjes met een uitgeperst knoflookje tot een tomatenpuree. Voeg hierbij het citroenblaadje, wat zout en wat peper uit de molen. Laat alles nog even sudderen, blus het geheel af met een scheutje pastis. Doe de gewassen poontjes in de ovenschaal,en vet ze in met de olijfolie, leg op de poontjes schijfjes knoflook naar smaak. Hoe meer knoflook hoe lekkerder! Strooi hier de marjoraan, de peterselie, en de reepjes ui over. Bedek de poontjes met de tomatenpuree, en strooi hier de panneermeel overheen, met nog wat peper uit de molen naar smaak. Tot slot, voeg een glaasje droge witte wijn toe. Bedek het geheel met de aluminiumfolie en zet de poontjes 20 min in de oven. Haal dan de folie eraf, en laat het geheel nog 10 min indikken. Klaar !
Poon Op Italiaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl