Boen de citroen goed schoon, snij er 4 schijfjes vanaf. Leg 200 gram kabeljauwfilet samen met de citroenschijfjes, de laurierblaadjes, boter, zout en peper in een pan. Giet er zoveel heet water bij tot de vis net onder water staat. Verhit het water, in een open pan, tot het net begint te koken. Draai het vuur laag en laat de vis met het deksel op de pan in 5 minuten gaar worden. Zet het bord klaar. Leg er een dubbelgevouwen stuk keukenpapier op. Schep er met de schuimspaan de vis op. Laat de vis uitlekken en helemaal koud worden. Snij intussen van de tomaten de kap af, giet er het vocht uit en peuter er voorzichtig met een theelepel de zaadlijsten met zaadjes uit. Zet de tomaten nu omgekeerd op een stuk keukenpapier zodat ze uit kunnen lekken. Knip de peterselie in een kopje fijn. Trek of snij de vis in kleine stukjes en doe ze in de kom Schep er voorzichtig de geknipte peterselie en de mayonaise door. Vul hiermee de tomaten, leg er ook nog een toefje peterselie op. Buig de bieslook en steek die als een hengsel in de vulling van de tomaten. Was het blad sla en leg daar de tomaten op.