Het pizzadeeg openmaken en doormidden snijden (de helft bewaren). De helft van de deeglap dun met bloem bestuiven. Voor de vulling de olijven grof hakken en mengen met de pijnboompitten, oregano en 1 tl. olijfolie. Op de bebloemde deeglap bergjes olijvenmengsel leggen met afstanden van 5 cm. De deeglap dubbelvouwen en met de deegroller op elkaar vastdrukken en wat uitrollen. Uit de deeglap, rond de olijvenvulling, 8 rondjes van 6 cm. uitsteken en deze op een warme plaats, afgedekt, ca. 20 minuten laten rijzen en op de bakplaat onderin een oven van 225 graden 10 minuten bakken. Dit kan je van te voren doen. De boontjes afhalen, 5 minuten koken, koud spoelen en in de lengte halveren. Op een schaal een bedje van gemengde slablaadjes leggen en darop de in reepjes gesneden komkommer, het gesnipperd zomeruitje en de boontjes. Voor de sesamdip 150 gram tahin (sesampuree) glad roeren met ? dl. citroensap, ? dl. water, teentje knoflook uit de pers en wat cayennepeper. De pasta in een schaaltje overdoen, bestrooien met cayennepeper en sesamzaad en wat olijfolie erover druppelen. Olijfolie ook op tafel zetten. U kunt met het brood (in stukken gebroken) wat sesamdip dippen en de salade erbij eten. Of het broodje met wat salade vullen en er wat sesamdip bij scheppen.