Was de courgette en rasp deze grof. Halveer de paprika′s, verwijder zaadlijsten en snijd ze in smalle repen. Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook en pers uit boven de ui. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Schep de courgetterasp erdoor en roerbak een paar minuten. Druppel het citroensap erover en roer door. Blancheer de paprikareepjes in kokendheet water een minuutje. Giet af en zet even weg. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Klop de eieren met de kookroom en de kruiden, de helft van de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes , peper&zout en de kaas. Schep de afgekoelde groenten erdoor. Vet de vorm in en giet het ei-groentemengsel in de vorm en plaats het gerecht in het midden van de oven. Bak de frittata in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en steek te zijkanten los met een scherp mes. Verdeel de frittata in 8 punten en garneer met de rest van de basilicum.