Verhit de 5 eetlepels olie in een koekepan van 25 cm doorsnee. Voeg ui, peterselie, bleekselderij en knoflook toe en fruit ze 5-7 minuten (of tot de selderij bijna zacht is). Haal de pan van de warmtebron en roer broodkruim, de beide kaassoorten, peper, zout en oregano door het uimengsel. Verdeel de vulling in 4 porties. Spreid de bladeren van een artisjok uit, schep I driekwart van een portie vulling in het midden en een kwart tussen de bladeren. Doe hetzelfde met de andere artisjokken. Zet de artisjokken rechtop in een pan met 3-4 cm water en I theelepel zout. Druppel 1 theelepel olie over elke artisjok. Doe het deksel op de pan en kook de artisjokken in ca. 45 minuten gaar (ze zijn gaar als een blaadje makkelijk loslaat).
Pittig Gevulde Artisjokken is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta