Zoek
Tomaten-basilicumsorbet.*
4
0-10 min -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr gezeefde tomaten (pakje)
75 gr witte basterdsuiker
1 dl water
2 el citroensap
enkele druppels tabasco
1 el gehakte basilicum
zout
witte peper.
enkele blaadjes basilicum
of citroenschil voor de garnering. Hulpmiddelen Steelpan
diepvriesschaal of bakje. Hulpmiddelen - Steelpan
diepvriesschaal of bakje. Voorbereiding Verwarm het water met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikersiroop
(basterd suiker roerend geheel oplossen
nog heel even door laten koken) en het mengsel laten afkoelen.
Schep de gezeefde tomaten
de tabasco en basilicum er door
op smaak brengen met een snufje zout en peper.
Schenk het mengsel in een diepvriesschaaltje en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
Roer het mengsel elk uur even door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
De sorbet wordt luchtiger als er een stijf geslagen eiwit door het halfbevroren sorbetmengsel wordt gespateld. Bereidingswijze Verdeel het mengsel over smalle hoge glazen (flutes) en garneer met een blaadje basilicum of citroenschilletje. Serveertips Als oppepper
eerst ijskoude vodka (uit de diepvries) in de flute schenken
opvullen met sorbetijs
roeren en garneren met een citroenschill
Bereiding
Verdeel het mengsel over smalle hoge glazen (flutes) en garneer met een blaadje basilicum of citroenschilletje.
Tomaten-basilicumsorbet.* is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Appel-basilicumsorbet met frambozen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Basilicumsorbet met zomerfruit
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten-Basilicumsorbet
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsorbet
0-10 min -
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept