Oven voorverwarmen op 175 ?C. Schaal invetten. Eieren splitsen. Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Basilicum van takjes halen en in dunne reepjes snijden. Tomaatjes met keukenpapier droogdeppen en in kleine blokjes snijden. In pan boter verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas erdoor roeren tot deze begint te smelten. Van vuur af dooiers erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Basilicum en tomaat erdoor roeren. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Souffle mengsel in schaal scheppen en in midden van oven in ca. 25 minuten mooi laten rijzen en gaar bakken. Ovendeur op kiertje zetten en souffle in ca. 10 minuten goudbruin bakken.
Basilicumsouffle Met Gedroogde Tomaatjes is een recept van Smulweb.nl