Basilicumsouffle Met Gedroogde Tomaatjes

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Schaal invetten. Eieren splitsen. Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Basilicum van takjes halen en in dunne reepjes snijden. Tomaatjes met keukenpapier droogdeppen en in kleine blokjes snijden. In pan boter verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas erdoor roeren tot deze begint te smelten. Van vuur af dooiers erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Basilicum en tomaat erdoor roeren. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Souffle mengsel in schaal scheppen en in midden van oven in ca. 25 minuten mooi laten rijzen en gaar bakken. Ovendeur op kiertje zetten en souffle in ca. 10 minuten goudbruin bakken.

Basilicumsouffle Met Gedroogde Tomaatjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Basilicumsouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept