Voor de dressing: doe 1 el wijnazijn, 2 el olijfolie in een kommetje, voeg daar een snufje peper, zout en suiker aan toe en mix het goed door elkaar. Voeg een lepeltje pesto tapenade toe en roer het mengsel goed door elkaar. Voeg naar smaak meer pesto tapenade of olijfolie en wijnazijn toe. Doe de pijnboompitten in een koekenpan en rooster ze vlug tot ze bruin beginnen te worden. Doe dit vlak voor het opdienen. Het opmaken van de borden: Strooi wat van de veldsla (klein handje) en verdeel dit over de borden. Doe in het midden een groter bergje en leg er wat alfalfa boven op. Spreid dan de plakjes vleeswaren over de borden uit, waarbij je als het ware het bord rondgaat en het midden open laat. Leg de plakjes steeds gedeeltelijk over elkaar heen. Smeer dan met de bolle kant van je lepel wat van de dressing over het vlees en over de sla. Strooi vlak voor het opdienen wat van de pijnboompitten over het vlees.
Carpaccio Met Pijnboompitten is een recept van Smulweb.nl