Doe het gehakt, broodkruim, parmezaanse kaas, oregano, kaneel en citroenrasp in een kom bij elkaar. Roer het citroensap en de geklopte eieren erdoor, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar. Kneed het mengsel met vochtig gemaakte handen en maak er balletjes van. Snijd de fontina in blokjes en stop in ieder gehaktballetje 1 blokje, zodat de kaas niet meer te zien is. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Strooi intussen het gedroogde broodkruim op een ondiep bord en rol de balletjes erdoor tot ze bedekt zijn. Doe een paar balletjes tegelijk in de bakpan en bak ze rondom goudbruin. Doe de balletjes met een schuimspaan in een ovenvaste schaal en laat ze in 15-20 min. in een voorverwarmde oven (180 gr/gasovenstand 4) goed gaar worden. Serveer onmiddelijk met peterselie en tomatensaus
Gehaktbal Surprise (polpette Sorpresa) is een recept van Smulweb.nl