Tongfilet Met Spinazie

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De spinazie uitzoeken, grondig wassen en laten uitlekken. Met de witte wijn, peper en zout in een pan doen en verhitten. De knoflook erboven uitpersen. Het deksel op de pan doen en de spinazie laten slinken.Voor de saus de ui fijnsnipperen en in 1 el boter glazig fruiten. De tijm toevoegen. De melk erbij schenken, peper en zout toevoegen, 5 minuten zachtjes laten koken.De oven voorverwarmen op 200 graden.In een pan 1 el boter smelten, bloem toevoegen en al roeren lichtjes laten bruinen. De tijmmelk en de slagroom erbij schenken en al roerend laten inkoken tot een romige saus. Van het vuur nemen, de eierdooiers en de parmezaanse kaas erdoor roeren en kruiden met peper en zout.De ovenschaal invetten met 1/2 el boter. De helft van de tongfilets erin leggen, de spinazie erover verdelen, de overige tongfilets erop leggen. De saus erover gieten en de rest van de boter er in klontjes over verdelen. In de voorverwarmde oven in 12 minuten gaar laten worden.Op voorverwarmde borden opdienen, eventueel met wat vers geraspte parmezaanse kaas.

Tongfilet Met Spinazie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept
Tongfilet Met Cantharellen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept