De spinazie uitzoeken, grondig wassen en laten uitlekken. Met de witte wijn, peper en zout in een pan doen en verhitten. De knoflook erboven uitpersen. Het deksel op de pan doen en de spinazie laten slinken.Voor de saus de ui fijnsnipperen en in 1 el boter glazig fruiten. De tijm toevoegen. De melk erbij schenken, peper en zout toevoegen, 5 minuten zachtjes laten koken.De oven voorverwarmen op 200 graden.In een pan 1 el boter smelten, bloem toevoegen en al roeren lichtjes laten bruinen. De tijmmelk en de slagroom erbij schenken en al roerend laten inkoken tot een romige saus. Van het vuur nemen, de eierdooiers en de parmezaanse kaas erdoor roeren en kruiden met peper en zout.De ovenschaal invetten met 1/2 el boter. De helft van de tongfilets erin leggen, de spinazie erover verdelen, de overige tongfilets erop leggen. De saus erover gieten en de rest van de boter er in klontjes over verdelen. In de voorverwarmde oven in 12 minuten gaar laten worden.Op voorverwarmde borden opdienen, eventueel met wat vers geraspte parmezaanse kaas.
Tongfilet Met Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)