Arancia Panna Cotte Con Salsa Di Mirtilli

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Breng in een pan de creme fraiche met de vanillesuiker aan de kook en laat het een aantal minuten inkoken. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer de blaadjes vervolgens door de creme fraiche in de pan tot ze zijn opgelost. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en sinaasappelrasp. Roer de creme fraiche en de 50 ml sinaasappelsap vervolgens door de slagroom. Giet dit mengsel in vier kleine kegelvormige vormpjes, of gebruik er espressokopjes voor. Zet de vormpjes een halve dag in de koelkast om op te stijven. Panna cottas moeten een beetje lobbig blijven maar wel hun vorm behouden. Laat voor de saus de 200 ml sinaasappelsap met de cranberrys, de balsamicoazijn en de suiker ongeveer 10 minuten koken, tot de cranberrys zacht zijn. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe. Pureer dit tot slot met een staafmixer en laat de saus dan afkoelen. Stort de puddinkjes. Houd de vormpjes hiervoor heel even onder een warme kraan, plaats er een bordje bovenop, draai vorm en bordje tegelijk om en laat de panna cotta rustig loskomen. Giet de saus er mooi omheen en serveer direct! Buon appetito!

Arancia Panna Cotte Con Salsa Di Mirtilli is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Insalata Di Finocchio E Arancia
0-10 min -
Bekijk recept
Zuccotto Con Arancia E Cioccolato
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Arancia con grappa e zabaione
0 min
Bekijk recept