Bij bereiding in de broodmaker: Kies het programma speedbaking. Het deeg moet zeer soepel zijn (tijdens het kneden even voelen of het mooi soepel is). Na het kneden 15 minuten laten rijzen. Deeg uit de broodmaker halen en de suikerchips er met de hand door kneden. Deeg weer in de broodmaker doen, schoepje er uit halen (doet je dit niet dan beschadigt uw broodmachine!) en de broodmaker het programma af laten maken. Bij bereiding met de hand: maak een zeer soepel deeg. Ca. 20 minuten laten rijzen/rusten. Suikerchips erdoor doen en mooie bol vormen. Ca. 45 minuten laten rijzen. Bakken op 190 graden ongeveer 25 a 30 minuten. Voor koffiebroodjes: Neem 4 gram gist extra en een ei. Wel wat minder vocht gebruiken tot je een mooi stevig deeg hebt. In plaats van suikerchips neemt je gewelde rozijnen en krenten. Verdeel het deeg in twee langwerpige stukken en laat 20 minuten rijzen. Druk na de rijs de lucht uit het deeg en rol uit tot een langwerpige lap. Bestrijk met banketbakkersroom. Beleg met krenten en rozijnen en rol de lap op tot een lange "worst". Snij hier plakjes van ca. 1 cm. breed van. Laat deze rijzen en bak in ca 15 tot 20 minuten op 230 a 250 graden.
Suikerbrood-koffiebroodjes is een recept van Smulweb.nl