Mosselgroentensaus

0
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In het geval je geen extra mosselgroenten neemt, laat je de groenten in een ruim kaasdoek met de wijn en een beetje groentenbouillonpoeder kort trekken tot ze net gaar zijn. Laat de groenten in de kaasdoek in een zeef boven de pan uitlekken. In deze wijn/groentenbouillon bereidt je later de mosselen. Pureer de groenten tot ze heel fijn zijn en laat ze nogmaals uitlekken boven de mosselpan. Zijn de groenten afgekoeld, dan doe je er 2 delen kwark en 2 delen mayonaise bij, andere verhoudingen naar eigen smaak, en breng op smaak met een beetje peper. Een heerlijke saus voor bij de mosselen, en wat ik persoonlijk als extra voordeel zie, ik heb 'schone' mosselen. Deze saus is ontstaan toen ik ooit een mosselparty hield voor ruim 20 personen, vond het zonde de groenten weg te gooien en dus is deze saus ontstaan die in onze familie nog steeds één van de favorieten is.

Mosselgroentensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker