- Vet de springvorm in. - Scheid de eieren. Sla de eiwitten met een snuf zout stijf, voeg geleidelijk 40 gr. suiker toe. - Klop de eierdooiers, 40 gram suiker en de vanillesuiker romig. - Meng de gemalen noten en het bakpoeder, schep het afwisselend met eischuim door de eierdooiermassa. - Strijk dit mengsel in de springvorm en bak het in de voorverwarmde oven in ca. 15-20 minuten gaar. Laat het afkoelen - Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Vul een maatbeker met de kersen (eerst evt. ontpitten)en doe hier het sap bij tot
0.5 liter. Jam erbij doen en alles pureren. - Meng het puddingpoeder, maizena en 2 eetl. suiker. Roer dit langzaam door de puree en laat dit al roerend opkoken en ca. 1 minuut doorkoken. Voeg de kersenlikeur toe en laat afkoelen - Smelt de 50 gr. chocolade au bain marie (of in de magnetron). Smeer dit uit over de taartbodem. Strooi hier weer de gehakte en geroosterde hazelnoten over. Laat afkoelen. - Verdeel de kersenpuree op de bodem en zet de taart ca. 1 uur in de koelkast. - Klop 200 gram slagroom (met 2 eetl. suiker) en de Nutella-room apart stijf. - Vul elk in een spuitzak met ronde tuit en versier de taart met toefjes room en bestrooi met chocoladeschaafsel - Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast
NUTELLA-KERSENROOMTAART is een recept van Smulweb.nl