Verdeel de hazelnoten op een bakblik, schuif dat in een voorverwarmde oven en rooster de noten op 200 graden gedurende 10 minuten Doe, als het bruine vel van de hazelnoten knapt, de noten in een zeef, laat ze enigszins afkoelen en rasp het bruine velletje eraf Laat de hazelnoten afkoelen, halveer ze of deel ze in vieren en doe ze met de druiven en sinaasappelschillen in een kom Breek de bittere chocolade in kleine stukjes, roer hem au-bain-marie romig, neem hem van het vuur, voeg de overige ingredienten toe en vermeng ze met de chocolade Deel met twee theelepels de massa in hoopjes op en schik ze op bakpapier (als de chocolade snel hard wordt, verwarm de massa dan weer au-bain-marie) Zet de bonbons minstens een uur op een koele plaats Roer de melkchocolade au-bain-marie romig Doop de bonbons 1 voor 1 in de couverture, haal ze er met een klein vorkje uit en laat uitlekken Schik ze op bakpapier en laat ze hard worden Doe de bonbons in een goed sluitende trommel en leg ze tussen lagen bakpapier Bewaar ze koel
Rozijnen-notenbonbons is een recept van Smulweb.nl